sunday/20:33

HEJ. Har inte uppdaterat på någon dag nu. Men det är som så att när jag inte känner mig motiverad så kan jag inte skriva. Därför har det blivit så.

I helgen har jag jobbat och varit på gåsamiddag hos mina 'svärföräldrar'. Det var jättegott och det blev en trevlig lördagskväll. Farsdag firades hemma hos min mormor och morfar med lite kaka och kaffe :). Min egen far fick en rolig bok av mig och min syster.

Både torsdagen och fredagen var jag hos min kille och det blev mest film, hundpassning och mys :), like usual.

Imorgon ska jag förmodligen in en liten runda till Malmö vid halv fem när min pojkvän slutat jobba. Ska mest kolla och försöka få lite inspiration till julklappar och sådär, you know. Kanske blir något litet shoppat, vi får se.

Har inte så mycket att skriva så jag avslutar nu.

Söndagskladdkakan väntar, haha. PUSS

HALLÅ?

Jag fick en kommentar nu direkt när jag postat det senaste inlägget och den här personen hänvisade till en killes blogg, jag vet inte riktigt vad poängen med det var men han skrev i alla fall raka motsatsen till vad jag gjorde. Han tyckte alla var dumma i huvudet som inte vaccinerar sig.

Jag vet inte vart du vill komma med den här kommentaren men jag skrev i inlägget att alla får göra som de vill och jag tycker exakt lika mkt om dem som vaccinerar sig som de som inte gör det, och jag respekterar det med hela min kropp och själ.

MEN tvinga inte mig att göra något med min kropp som jag inte personligen tror på och ännu mer: TVINGA MIG INTE GÖRA NÅGOT MOT MIG SJÄLV SOM JAG INTE VILL, FÖR ANDRAS SKULL. Om andra vaccinerar sig så behöver de inte oroa sig för något. Om jag dör av detta, så gör jag. Men jag tror dock inte på att det dödar mig om jag inte tar vaccinet.

Det är min åsikt och respektera det, jag respekterar era.

Svininfluensan

Jag vet inte vad ni säger om det här med hela influensagrejen. Själv tycker jag det är otroligt uppförstorat och tramsigt. Jag är inte minsta rädd för den. Det har gått till jävla överdrift alltså.

MEN, jag låter folk tycka och tänka om influensan exakt vad de vill och försöker inte påverka folk att tycka som jag. Om man vill vaccinera sig så varsågod, jag tycker inte mindre om en människa för det. Det är upp till var och en men jag kommer inte att vaccinera mig, den saken är säker.

Jag tror inte på det ett enda dugg och jag tror faktiskt inte att den här influensan är värre än en vanlig förkylning för en för övrigt frisk människa.

Vaken.se är en väldigt bra sida på många vis där de tar upp sanningen kring olika saker, t.ex. vaccinet och vad det innehåller. Jag vet att det finns mycket påhittat kring både vilka biverkningar vaccinet har och också kring vad som händer om man blir smittad av influensan. Men här har ni fakta, innehåll i vaccinet. Det är ju ingen hemlighet.

Visste ni t.ex att vaccinet innehåller olja från fenan på utrotningshotade hajar som annars är olagligt att använda sig av? Man har alltså dödat och använt sig av utrotningshotade hajar, hur sjukt är det? Sen finns det andra ämnen i som tidigare varit totalt och strängt förbjudna dels i Sverige men även i många andra länder OCH nu helt plötsligt är det okej att använda sig av gift i ett vaccin :S


Länkar om vaccinet & influensan:
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=578
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=595
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=601


Blir så arg när folk försöker övertala mig om att vaccinera mig. Jag vill inte. Ha respekt för det så som jag har respekt för er som vill ta vaccinet. Sen tycker jag det är bullshit att säga att man ska vaccinera sig för att inte smitta folk som är i riskgrupperna, MEN hur förklarar de då att om de i riskgrupperna är vaccinerade så är de ju immuna mot sjukdomen enligt läkarna och då finns det ingen risk för oss icke-vaccinerade att smitta dem... .SÅVIDA det där vaccinet inte är en bluff. Vilket det också finns spekulationer i.

Det finns så många spekulationer i det här och det är så jävla överdrivet.

Men jag förstår att Sverige är desperata, de har köpt in vaccin för flera miljarder och så är det inte så många som vill ta det. Hörde att man vill införa vaccinstvång i vissa delstater i USA, hur juste är det? Ska man bli tvingad till det nu också.

Jag anser även att staten på något vis får makten över en om man tar vaccinet, vi vet ju inte så mycket om varken sjukdomen eller vaccinet, det kanske är ett trick för att tjäna mer pengar. Tänk om vaccinet gör en jätte, jättesjuk. Kanske inte direkt, det kanske inte slår till förrän om tio år och då måste man kanske ha akut läkarvård och så får man istället betala en jävla massa för att man tog ett vaccin för tio år sen mot något man trodde var farligt men i själva verket var det vaccinet som var farligt.

 Jag vill inte att någon ska ha makten över mig, jag är min egen och ingen bestämmer vad jag ska göra. Så är och kommer det alltid att vara.

Hoppas ni blivit lite kloka av detta inlägg, jag vill inte övertala er att tycka som jag, men att ni blir lite mer informerade om hur det ligger till och sådant.

Vad tycker ni om hela det här kaoset? Ska ni vaccinera er eller hur ska ni göra?

AMANDA

Handymandy

That's me ;D

Jag skruvade precis ihop hyllan jag köpte på IKEA och ska jag vara helt ärlig så tyckte jag det var jätteskoj. Jag är en riktig händig kvinna. En redig en ;D hahaha.


Mest det jag skulle säga!

toodels.


Bad Update

HEJ. Har varit dålig på uppdatering idag. Vaknade runt elva, käkade frulle och kollade på sjunde himlen. Sen blev det hopp in i duschen, göra mig i ordning och vid tre åkte vi (familjen) till IKEA, först en snabb visit till lund.

Nya IKEA ute på svågertorp är hur fint som helst, men lite krångligare än det andra som låg ute vid bulltofta i Malmö. Ni som varit där, vad tyckte ni om det nya?

Det blev i alla fall några galgar, en ny hylla till ovanför min säng, en textilgrej med fickor att placera fjärrkontroller i, en liten mjukisgroda (jag samlar ju som sagt), en ny kudde och tyg till min sänggavel som jag själv skall tillverka för att få den exakt som jag vill ha den. Valde ett jättefint färgglatt tyg i alla möjliga färger, supersweet.

När vi var klara var klockan sex och vi åkte till Mobilia för att hämta min kille som jobbar på teknikmagasinet inne på mobilia, han slutade klockan sex så det blev perfekt för oss att hämta upp honom när vi var klara.

Vi släppte av honom hemma hos honom, han bor ju som sagt 20 minuter från Ystad så det ligger mittemellan Ystad och Malmö, perfa så slapp han ta tåget.

Imorgon ska jag jobba, härligt att tjäna pengar så klart men jag känner mig otroligt omotiverad just nu. Känner bara så "ååååh" när jag tänker på det. Gå upp klockan sju, jobba i sex timmar och sen stressa hem, byta om och för att sedan ta en fika med Josse i stan. Sen stressa lite till och ta tåget till älskling. Sen ska resten av torsdagen spenderas med min babe. Fredagen blir förmodligen spenderad hemma hos honom - den med, han ska jobba dock, slutar klockan sex så då ska jag möta honom i Malmö city för att köpa en födelsedagspresent till honom.

Mjo, han vet ju tyvärr redan vad han ska få. Men han är lycklig över det i alla fall ;D.

Usch hur finner man motivation till saker och ting? Känner mig ofokuserad, omotiverad, nedstämd och allmänt uttråkad. Vad gör man? Jag blir inte klok på det alltså. Några tips? Rycka upp mig, jo jag tackar ja. Det vet vi alla att det är lättare sagt än gjort.

Ciao!




Random frågelåda vetni!

Jaaa, jag har slängt ihop lite frågor från andra bloggar o helt enkelt svarat på dem med egna svar.. i framtiden får ni gärna ställa frågor så kan jag så småningom slänga ihop inlägg som vi i framtiden kallar för FRÅGELÅDAN. Där ni kan ställa exakt vilka frågor ni vill, skoj va ;D

Här kommer lite smakprov:

Vad vill du bli när du blir stor? Hmmm.. jag vet inte riktigt. När jag var liten ville jag bli prinsessa eller lindansare.. idag vill jag mer bli designer, antingen kläder eller smycken - eller båda. Har även funderat på att läsa till psykolog. Har långt ifrån bestämt mig ännu.
Vad har du för startsida? Haha, funny story. Min pappa är butikschef på ICA här i stan och en dag när jag lämnat min dator utan uppsikt några minuter spelade han mig ett litet spratt och la ICA Kvantums hemsida som min startsida.. den har varit där sen dess. Orka ändra... HAHAHA
Har du någon konstig vana? Nja, inte som jag kan komma på så på rak arm men alla har vi väl något.. Jag har inget extremt i alla fall. Eller.. inte som jag själv märker av i så fall.
Har du blivit getingstucken? Ja dessvärre, jag lyckades slippa det under hela min barndom men förra sommaren (08) när jag var på stranden så satte sig den rackaren på min höft, jag tyckte det kittlades och skulle liksom borsta bort det med handen, blundade och såg inte att det var en geting - jag trodde det var typ ett sandkorn eller en fluga eller nåt och sen blev det bara AJJJJJJJ. Gadden satt kvar och min mamma fick pilla ut den. Det gjorde inte jätteont eftersom getingen förmodligen inte stack till ordentligt. Som tur var. Men det gjorde ont ändå och sen kliade det jättemycket!
Har du körkort? Svar nej, jag har inte ansett mig behöva något körkort men jag började dock ta tag i det i somras och kör regelbundet på körskola och hemma, blir bättre för varje gång så typ i början på nästa år gissar jag mig till att det blir körkort om allt vill sig väl. Jag har inte direkt bråttom. Har nära till allting men visst vore det skönt med körkort vissa dagar när man inte pallar ta buss, tåg eller cykel!
Om du var en maträtt, vilken rätt skulle du vara då? KEBABRULLE LÄTT. Med vitlökssås och lite fetaost utan lök. Eller kanske en pannkaka. Haha
Favoritparfym? ÅHH, jag älskar så många parfymer. Just nu gillar jag Carolina Gynnings GO GIRL och använder den flitigt men jag älskar även Mysk som luktar så sweeeet, touch of pink från lacoste och olika dofter från Yves Rocher är även jättegoda. Har en jättegod också som heter Bright crystal från Versace, den är ljuvlig. Kan omöjligt välja en!
Världens bästa plats? HAWAII. Åtminstone som jag besökt. Men har svårt att föreställa mig att det finns något underbarare, finare, vackrare, mer fantastiskt än Hawaii. Den resan var en riktig dream come true. Jag älskade varenda minut och blir riktigt deppig bara jag tänker på att jag inte får vara där nu. Kommer definitivt att åka tillbaka i framtiden.
Drömresa? Tillbaka till Hawaii som jag sa, men förutom det så vill jag besöka Thailand. Sol, bad och superbillig shopping av alla dess slag. En riktig dröm. Dit ska jag i framtiden och spendera money.

Nu: bedtime. blir fler svar imorgon.

 

Natti för andra gången ikväll!


Amandaworld presentation

Tänkte effektivisera tiden lite och göra en liten presentation av mig själv. De flesta som läser är väl folk jag känner gissar jag men om det finns några nya läsare så kanske ni vill veta lite mer om mig :) Här nedan kommer lite info i alla fall!

Mitt namn är Amanda som kanske inte undgått någon.

Jag fyllde nitton nu den 27 oktober :)

Bosatt i Ystad som ligger 45 min från Malmö, i Skåne alltså med andra ord. Jag bor fortfarande hemma med båda mina föräldrar och min tre år yngre syster.

I somras, den 12 juni, tog jag studenten. Känns helt sjukt när man tänker på det. Är jag liksom redan så långt kommen i livet? haha. Kul tanke, känns som jag gick i nian på högstadiet nyss.

Jag har sedan början på första ring varit tillsammans med min bättre hälft. Alexander heter han och bor i en by 20 minuter från Ystad. Han har alltså följt mig genom hela gymnasietiden och stöttat mig i allt jag gjort.

För tillfället jobbar jag på ICA här i Ystad. Jag trivs bra med mitt jobb som består mestadels av kassa-arbete. Man möter en hel del människor, både på gott och ont, hehe.

Mina intressen består mestadels av shopping och mode, pojkvän, vänner, familj och även en del skrivande. Som jag nog nämnt förut så gillar jag att skriva. Det bor väl en liten nörd i mig I guess :) Jag tycker även att inredning och design av alla möjliga typer är kul.

PÅ tv ser jag helst: Desperate housewives, christine, ugly betty, mad men, prison break, how I met your mother, andra avenyn, och ja, typ alla andra komediserier som visas.

Något jag och min kille tycker om att se på när vi slappar hos honom är serien OZ, den är jättebra. Gammal men bra. We like it.


Vad mer kan jag berätta?

jag har två husdjur som består av en pytteliten fisk, som inte ska vara pytteliten egentligen utan medelstor. Lite skumt men den har inte växt något alls sedan den var ett yngel men den verkar må bra såå :) jag har även en groda. Jag älskar grodor, ja alltså mestadels fiktiva och inte levande, men jag tycker de är söta små varelser. Små grodor dock, stora grodor är läskiga. Vi kan säga såhär: jag tycker de flesta grodor är söta, så länge jag slipper röra dem. En annan kul grej är att jag har samlat på alltifrån gosedjur till annat med grodor på ända sen jag var liten. Samlandet har avtagit något med åren men mina riktigt gamla vänner och släktingar köper fortfarande grodor (i alla dess former) till mig i present, en kul grej liksom.

hmmm.. jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva för tillfället. Ska försöka komma på lite mer till nästa inlägg. Så alla nya kan lära känna mig lite mer.


AMANDA

trust

Jag kunde inte sova. Kan tala om att jag fick tag på min kille, han låg och sov, vilket jag kunde räkna ut ganska enkelt men men.. nu ska jag vara lite mer seriös och ta upp en grej som är så viktig men som är så lätt att missbruka och så lätt att glömma bort. Förtroende. Tillit.

Folk säger kors och tvärs att "du kan lita på mig" men frågan är: hur mycket kan man egentligen lita på andra människor. Jag har lärt mig av flera års erfarenhet att i slutänden är i princip den ända du kan lita på: DIG SJÄLV. Man kan aldrig förutsätta att en annan människa ska finnas kvar föralltid, eller att en annan person aldrig kommer svika dig. Det händer så ofta att man missbrukar ett förtroende och sviker en närstående. Men det får inte hända, egentligen får det ju inte hända.

Jag hatar det här med tillit egentligen, jag har alltid haft ganska svårt för att lita på nya människor och alltid varit på min vakt. Det är ganska utmattande att alltid vara på sin vakt och inte kunna lita på folk men sen har människar visat att jag har rätt, gång på gång har jag blivit sviken av nära vänner, folk man känner, killar, släktingar etc. Det är svårt att hålla hoppet uppe och fortsätta lita blint på folk efter att man gång på gång blir sviken. Men det är väl en del av att vara mänsklig antar jag - att förlåta och hitta tillbaka till tilliten. Jag har gjort även det många gånger.

Jag anser mig vara en pålitlig person och mina vänner håller nog med om det också, jag tycker det är en bra egenskap att ha som människa. Att andra känner sig trygga med en och att de känner att de kan förlita sig på en, det känns alltid bra.

Jag anser även att jag litar på min pojkvän och har ingen anledning att inte göra det. Jag är glad för det. Det finns så många killar som bara sviker och bedrar hela tiden. Min pojkvän är inte sån - haha, inte vad jag vet om i alla fall. Men skillnaden där är att jag litar på att han inte har gjort något. Man kan gå omkring och misstro alla människor i ens närhet men man måste våga lita på vissa, man kan inte kontrollera allt, du kan inte vara sida vid sida med en person hela livet, varje dag, varje minut, timme och sekund. Det funkar inte. Därför måste man lita på att allting går rätt till även om man vänder ryggen till ett tag.

Tyvärr blir problemen med tillit bara större och större för folk i världen. Det är enklare att bedra nu än det var förr. Nu kan man smsa, mejla etc. Förr hade man telefon, man "jobbade över" eller "var ute med vännerna" nu finns det en mängd olika vis att bedra på. Jag är ingen expert men jag har hört så många olika ursäkter, både från killar jag själv dejtat men även killar som mina vänner varit tillsammans med. Även tjejer som bedragit och lurat killar jag känner. Jag vill verkligen inte säga att det bara är killar som är otrogna, åh nej, det är lika många tjejer som är det.

Egentligen är vi jävligt onda vi människor. Sån skada vi kan åstadkomma pga våra lustar och behov.


waiting

GOD KVÄLL. Sitter mest här och väntar.. skulle prata med min kille Alexander nu ikväll, vi bestämde det förut idag och nu när jag ringer svarar han inte :S förmodligen sitter han och spelar vid datorn och hör inte eller så är han väl på toa. Vad vet jag. Lite irriterande när jag vill gå och lägga mig men lovat att höra av mig till honom ikväll. Så jag får väl vänta ett tag till.

För övrigt ikväll har jag kollat på min favoritserie "Desperate housewives" och städat undan ännu mer på rummet. Planerar lite löst att köpa en ny hylla imorgon på IKEA, behöver en till att ha i hörnet brevid min byrå, där står bara massa saker staplade på vartannat och jag borde ha en hylla att ställa de grejerna på, ser lite snyggare och prydligare ut. Ska nog köpa lite ljus och någon vas imorgon också.

Vi ska dessutom köpa tyg som jag ska ha till min säng, visar bilder vid senare tillfälle!

Nej nu ska jag försöka ringa igen och sedan krypa till kojs som man brukar säga ;D

NATTI!


En syster


Jag & min syster för några år sen.



Jag har en sådan fin bok, "Systrar" heter den och den handlar om just systrar. Det är ordspråk och dikter i boken och jättefina bilder på systrar, inget mer. Den är jättefin och jag tycker så mycket om att läsa i den, speciellt när jag är som mest arg på min syster. Min syster fick en exakt likadan av mig som en present och på insidan av pärmen skrev jag några personliga ord till henne, för att hon ska veta hur mycket hon betyder trots allt bråk som uppstår mellan oss from time to time.

När jag läser den inser jag vilken otrolig gåva det är att ha en syster som tjej, eller överhuvudtaget ett syskon såklart. Men att vara flicka och få ett syskon av samma kön är något alldeles speciellt. Jag har en lillasyster, hon är inte så liten längre, bara tre år yngre än mig men ändå. Hon är min lillasyster och i mina ögon kommer hon alltid att vara den lilla flickan som hon en gång var. I mina ögon är hon alltid 5 år, och jag är nog i hennes ögon kanske inte mer än 7 - 8 år.

Det är så fint att veta att det finns en annan person i världen som delar samma gener (som inte är ens föräldrar) och som dessutom är av samma kön. När jag gått igenom en massa saker i vissa åldrar så visste jag alltid vad som väntade ungefär tre år senare, nämligen samma sak igen fast för min syster.

Endast vi vet exakt vad som hände under vår barndom. Endast vi har de minnena tillsammans. Vi vet. För tillfället är vår relation kanske inte den bästa för vi har båda varit i revoltåldrar nu ett tag och det är tufft. Det är tufft att inte kunna krama varandra så ofta som vi gjorde när vi var små. Jag älskar henne och jag vet att hon älskar mig tillbaka.

Även om det inte känns som att vi känner varandra ibland så vet jag att det inte är sant för vi känner varandra bättre än någon annan. Mina vänner vet inte allt om mig, min systers vänner vet inte allt om henne. Jag vet varenda liten sak om min syster. Både bra och dåligt, pinsamheter, allt, jag vet när hon kissade på sig när hon var liten, jag vet hur hon kräkte ner, jag vet när hon sa dumma saker, jag är den enda som fick höra henne säga att hon trots allt var jätteglad att hon hade mig som syster - fast hon lät aldrig någon annan få veta att hon tyckte så. Men jag vet. Hon vet också. För det är vad systerskap handlar om.

Det är så starka band och oavsett hur långt borta hon är, är hon alltid nära. Oavsett hur mycket vi bråkar och säger åt varandra att vi hatar varandra så vet vi att det blir bra. Vi hatar inte varann egentligen. När det verkligen gäller kommer de verkliga känslorna fram och det är vad som är allra viktigast.

Hon frågar mig om råd och jag tar varje chans jag får att ge henne råd och tips och hjälpa henne genom allt jobbigt och allt kul. Jag är storasyster ända in i ryggmärgen. Jag har en plikt och min plikt är att oavsett hur gamla vi blir så kommer jag alltid att skydda henne med mitt liv. Hon är min värdesak.

Jag hade kunnat fortsätta skriva om henne i evig tid för det finns så mycket att säga. Det finns så många minnen, stunder och så mycket kärlek.

Tänkte avsluta med att skriva ut några ord om systerskap från boken:

"En syster är en liten bit av barndomen som aldrig går förlorad"

"Din syster är den första att kritisera dig men om någon annan försöker göra det kommer din syster att försvara dig till världens undergång"

"Ty det finns ingen vän som en syster, i storm eller lugnt väder; att liva den som gråhet ser, att hämta den som vilse går, att lyfta den som faller ner, att stärka den som står"

"Att ha en syster är att ha en av de vackraste och mest unika av mänskliga relationer"


Jag kom att tänka på en sak när jag läste det andra citatet "... en syster försvarar dig till världens undergång..." och minns tillbaka på hur jag försvarade henne och stod upp för henne när hon var liten. När någon var elak i skolan eller på dagis, jag var på plats, jag skällde, jag försvarade, jag var argare än någon annan gång när det gällde min syster och andra som höll på med henne. Hon gjorde det för mig med. Om folk pratade illa om mig var hon direkt i försvarsposition och skällde ut dem, hon gav dem ett bit i armen.

Min syster är jag evigt tacksam för, jag är aldrig ensam. Jag har min Evelina. Du är bäst! Min lilla, lilla syster ♥


BOBBY'S

Någon som provat BOBBY'S nya produkter som endast finns att köpa på KICKS? Jag fick nämligen ett presentkort på några hundringar på just KICKS nu den 27 då jag blev nitton. Kanske bud på att prova någon av produkterna tänker jag. Har inte hört om någon som provat dem så jag är lite osäker.

För övrigt gillar jag inte direkt Bobby, alla "kändisar" (meaning: obetydelsefulla bloggare) går och klipper sig hos honom i Sthlm och om jag ska vara ärlig så är jag faktiskt inte imponerad ett dugg av det han gör. Min frisör kan göra det han gör för inte ens hälften av den summan han tar. Hehe, ganska ironiskt att man låter sig luras på det viset.

För visst gör vi det? Vi låter oss luras av det "glamorösa"!? Man följer strömmen lite och låter sig ryckas med av frestelsen, jag kan väl erkänna att även jag kan låta mig ryckas med av sådant då och då. Men långt ifrån allt.

Det märks ju så tydligt att de som skriver ut om vart de klipper sig bara vill visa att de är så himla "inne" och går till den trendigaste salongen i stan. Det är överskattat och rentav tramsigt. Jag sparar mina pengar istället, klipper mig på ett mindre känt ställe och har mer pengar över till sådant jag verkligen, verkligen vill spendera pengar på. För det är ju faktiskt mest en nödvändighet att klippa sig, visst vill man vara fin i håret men det kan jag fixa så lätt själv.

Min poäng är att det är bara så kul att se hur lätt folk luras till att köpa en tjänst eller en produkt bara för att andra säger att det är så jättebra, mest för att de tjänar pengar på att säga det. Det är ju så.

Folk låter sig köpas av minsta lilla och sen snackar de om att de är så himla självständiga. Ja eller hur va.

Men om någon testat dessa produkter så får ni gärna höra av er i alla fall om de är värda att köpa - för produktens skull alltså och inte märket för det bryr jag mig inte ett skvatt om.


AMANDA


TUESDAY 14.54

HEJ. Nu har jag äntligen lite tid att skriva. Har haft fullt upp sen jag vaknade vid tolv.
1. Gick upp
2. käkade frulle
3.kollade på sjunde himlen
4.renbäddade sängen
5.tvättade de använda sängkläderna
6.dammsög under sängen och madrassen och grejer
7. Hängde upp de nytvättade sängkläderna
8.Vek lite tvätt
9. Slängde in en ny maskin kläder och tvättade
10. Fixade mat; pasta & fiskbullar

Nu sitter jag här och ska strax återgå till jobbet. Det är ändå kul att hålla igång. Anledning till att jag satte mig här vid datorn var dels för att jag ska kolla upp festlokaler inför nyår och dels för att slänga in ett inlägg.

Imorgon skall jag till nya IKEA i malmö, ska bli kul att se hur det blivit. Spännande...


Plikten kallar! PUSS


Morgondagen

BÖRJAR bli dags att runda av för ikväll nu. Känns bra att jag startat om på nytt med bloggen, känner mig mer motiverad nu.

Imorgon är jag ledig. Allvarligt talat så är jag faktiskt ledig fram till torsdag så det blir en ganska slapp vecka. Men jag ska vara effektiv och göra saker som jag oftast inte hinner på grund av att jag annars jobbar så hemskt mycket.

Idag har jag hunnit med att rengöra akvariet, städa undan på rummet, diska, dammsuga, packa upp min väska som jag hade med mig till min pojkvän (som jag sov hos inatt) och dessutom har jag varit med min moder och handlat mat. Imorgon blir det fiskbullar. Gott.

Så imorgon skall jag:

- betala två räkningar
- städa klart här på rummet
- hinna slänga in några blogginlägg
- träna, blir nog lite ZUMBA (ni vet det där tv shops dansprogrammet, riktigt skoj faktiskt!)

God natt på er. xoxo

Amanda


antik blomma
fotografi från min farmor & farfars trädgård


This is Amandaworld

posehjärtebrillor, svartsvart kavaj, vit blusold photograph

Hjärnan bakom Amandaworld! Sådär, kanske ni får lite perspektiv på saker & ting :) tjingtjing


Varför är allt i vårt land så j-vla tabu?

Såg ett program imorse om Bert Karlsson och huruvida han är rasist eller ej. Jag personligen tycker väl inte så värst mycket om Bert som den personen han är i media, kaxig och allmänt otrevlig men de gav honom verkligen ingen chans i det där programmet (Något UR program på svt). De vinklade det så att det såg ut som om han var värsta rasisten och tyckte illa om alla invandrare vilket han försökte säga inte var sant.

Anyway. Jag blev så arg när jag såg det här för det är alltid så i sådana program, de ska alltid vinkla det så att någon framstår som "the bad guy" och det känns bara jävligt omoget att göra sådär.

Men något Bert sa i det där programmet var att det finns invandrare som förstör, våldtar, misshandlar, begår bedrägeribrott etc och de borde bli utvisade enligt honom.

Jag håller så fullständigt med honom om det. Det känns så fel att säga sådär för ämnet är så fruktansvärt känsligt men jag håller med på den punkten. Själv är jag allt annat än rasist.

MEN jag är även medveten om att andelen svenskar som begår den här typen av brott är minst lika många om inte fler. Nu är det ju tyvärr som så att vi kan inte utvisa svenskar, det går liksom inte för de har ju inget annat land.

Hoppas på att ni förstår vad jag menar med detta. Tycker den här rasism-grejen har gått överstyr. Jag tycker illa om alla människor som gör andra illa och då spelar det ingen roll om de har utländsk bakgrund eller om de är svennar. Det har inte någon betydelse i mina ögon. Där har ni skillnaden.

Andra människor (rasister) bryr sig inte överhuvudtaget om att  lika många svenskar begår brott, de vill helt enkelt bara ha en anledning till att hata. Hata de som inte ser ut exakt som dem, är som dem, delar samma åsikter och firar samma högtider som dem. De vill bara hata. De människorna är fruktansvärt oförmögna att känna kärlek.

Jag förstår inte varför folk hatar andra pga deras hudfärg, bakgrund och så vidare. Men jag förstår inte heller varför vi svenskar är rädda för att uttrycka vad vi tycker och tänker. Folk vågar inte säga saker för de är rädda att bli kallade för rasister. Det är nog Sveriges värsta skällsord numera. Varför är det så förbjudet att uttrycka vad man tycker och tänker? Så länge man inte kränker någon så har man rätt att säga vad man tycker. Yttrandefrihet kallas det.

Vad säger ni om det här? Vågar ni säga vad ni tycker?

Welcome to Amandaworld

Hej. Ingen nykomling i bloggvärlden. Dock har jag hoppat runt från sida till sida och aldrig riktigt hittat något ställe jag riktigt gillar, kommer tillbaka till blogg.se nu därför att det trots allt är en bra bloggsida och ja, nu kör vi helt enkelt.

Från och med idag har jag bestämt mig för att bli något seriösare i mitt skrivande, mina inlägg har mest handlat om kläder, kläder, kläder, shopping, och typ 1 procent seriöst, vilket är alldeles för lite för min smak.

Jag tycker till om allt möjligt i den här bloggen och jag är inte rädd för att ta kritik, så ni får gärna protestera om ni tycker jag har helt fel men ni får även gärna säga till om ni tycker något är bra.

Blir väl kanske något litet inlägg om shopping och mode och sådär lite då och då men jag fokuserar mest på att ta upp lite intressantare och viktigare frågor.

NU KÖR VI!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0