birthdayboy

hej! Ikväll firar vi min kille som blir 22 imorgon, wiie. Grattis till honom, har planerat lite mysigt imorgonbitti med marängschwiss och sådant gott, plus en massa fina presenter!

Nu måste jag göra mig klar, puss!

hej vänner

Hej mina små vänner. Jag är frånvarande, I know. Detta har en simpel förklaring; min dator har pajat!
Ska lämna in den till en duktig kille jag känner imorgon. Hoppas på att det finns en lösning. I förrgår kväll fungerade den perfekt och sen på morgonen dagen efter så gick den inte att starta.
Jag har i alla fall jobbat för det mesta sedan mitt sista inlägg så det är inte så värst mycket att rapportera.
Idag ska jag ner på stan med min mamma, hjälpa Josse att färga håret och köpa lite nödvändiga grejer inför vårt projekt i nästa vecka!
Imorgon ska jag till Helsingborg och fira min killes brorsas flickvän, Maria. Hon fyllde 25 igår, wiie.
Vi ska ut på något ställe som heter haket och sen ska vi bowla och därefter blir det kanske utgång.
På lördag ska jag fira min pojkvän som fyller 22 på söndag, blir smörgåstårta och hela faderittan så helgen är fullbokad. Skriver mer när jag kommer till en dator igen. (nu sitter jag vid familjens gemensamma dator nämligen)
PUSS
det ligger en himla massa gamla bilder i denna datorn så här får ni en av dem; jag som bebi!:)

00.02 Dreaming

Sitter och drömmer mig bort, hade velat resa nästa år. Något varmt land där man kan sola, bada och bara njuta, men även uppleva saker, fina platser och så klart; shoppa!

Vi får se vad plånboken säger efter jul och hela den biten. Vore helt fantastiskt skönt!

Nu ska jag gå och lägga mig, har tvättat ansiktet och borstat tänderna. Kudden kallar mitt namn. PUSS.



Sådärjasådärjasådärjasådärja

Då har familjen ätit äppelpaj och nu är vi mätta och belåtna, alla blev nöjda med mitt resultat och till pajen serverades vaniljsås, ni vet sånt pulver man vispar ihop med mjölk! :) GOOOOTT. Men fy farao vad mätt jag blev, tog inte så stor bit och ändå blev jag helt jättemätt, så mäktig var den!


Nu ska jag se DH :) PUSSSS!


Smulpaj

Hej på er vänner. Har nyss ätit en god middag bestående av basmatiris, kycklingfilé och bearnaisesås. Gott. Ikväll tänkte jag baka en äppelsmulpaj till mig och familjen och lite vaniljsås till det :) Hoppas på att den blir lyckad!

Här har ni receptet på smuldegen i alla fall om ni känner för att baka precis som jag:

·         100 gram smör eller margarin

·         2 msk socker

·         2 dl vetemjöl

Sen kan man ju bestämma vad man vill lägga i pajen, man behöver ju inte göra äppelpaj; man kan ju lägga i någon annan frukt/bär; päron, jordgubbar, vinbär, blåbär, plommon eller något annat mumsigt.

Om ni väljer att göra äppelpaj så behövs det ca 6 äpplen och så strö över lite kanel och socker så blir det perfekt.

PUSS


Under construction

Nu sätter jag upp en skylt på min dörr, under konstruktion. Nu påbörjas kvällens städning av rummet. Ska rensa upp från golvet, vika alla kläder som ligger överallt och lägga på sin plats. Ska bli fint här nu igen, som det var för senast en månad sen! :P


Ska även samla ihop pantflaskor&burkar som jag kan panta imorgon eller på torsdag. fotografera det jag fick hem från H&M idag, en långklänning & en kort klänning i rött. Sedan ikväll ska ni få en bild med förslag på vad man kan bära till jul! :) Kul va?

Ses sen! PUSSPUSS

I am human and I need to be loved, just like everybody else does

Rubriken avslöjar mig kanske, ja, jag kollar på förhäxad. Hehe.

Vad gör ni? Berätta något kul för mig, en rolig historia, något kul som hänt dig, den som berättar kuligast får en länkning :) Vad sägs om det?






Spreadshirt.se

T-shirts med olika tryck är alltid kul och speciellt om man designat själv. Jag har använt mig av den här sidan två gånger och den är toppen, inte särskilt dyrt och trycken blir superbra.
Min kille har fått två t-shirts härifrån och jag har gjort en till mig själv också, på den ena står det "I <3 Amanda" och på de andra två (som vi har likadana) står det "Amanda & Alexander rockin' it since 2006" och ja, den frasen har jag tagit från How I met your mother, Marshall och Lily har matchande tröjor med det trycket. Gulligt tycker jag.

Andra gången jag skickade efter därifrån valde jag ett glittrigt tryck, man kan nämligen välja en massa olika tryck tekniker, färger, glittrigt, matt eller slätt. Det enda som sätter gränsen är fantasin.





Designa egna tee's

Good Morning, Good morning, to yooooou!

Godmorgon på er, eller godmiddag kanske? Jag vaknade inte förrän halv ett idag (!). Det är sjukt längesen jag bara sov och sov utan att ha något alarm och bara vaknade av mig själv, jäkligt skönt! Ibland får man faktiskt unna sig själv det!

Idag har jag inte så värst mycket inplanerat, mer än kvällens program; desperate housewives, cougartown och the middle. Men det vet ni ju vid det här laget, samma tid, samma kanal, samma dag och VARJE VECKA.

Jag ska nog planera lite vad jag ska ha på mig på fredag och lördag i alla fall. Hmm.. oversized stickad tröja med strumpbyxor ena dagen kanske? Får fundera lite. Ibland önskar jag att jag hade typ en digital garderob, ni vet som i den där trosskyddsreklamen, hon öppnar garderoben och så är det typ touch-screen så pekar hon på det hon vill ha på sig och så sätter outfiten sig på hennes kropp. Perfekt hade det varit.

Men nu har jag inte det. Men tänk er vilken grej, man klickar in på H&Ms hemsida eller monki eller gucci eller vilken hemsida man nu känner för, klickar på en fin klänning eller annat plagg och vips så sitter det på kroppen som en smäck och man behöver inte betala eller någonting. Sen när dagen är slut skickas plagget tillbaka (via internetet) och så får man välja nytt plagg nästa dag.

Vilken fantastisk fantasi jag har va?

 

Det här hade jag gärna haft på mig idag. Men realistiskt: Jag sitter fortfarande i morgonrocken! Haha.


Nattisnatti

Nu går jag och lägger er :) det borde ni också göra!

Jag satt precis och kollade på ullaredsbloggen och blev så himla sugen på att åka dit, blir kanske ett litet besök när jag kommer hem igen vecka 50, jag och Josse ska iväg på ett litet äventyr i två veckor. Ska bli spännande men mer än så kan jag inte säga förrän vi kommer hem!

Ett gekåsbesök hade suttit alldeles finfint så precis innan jul.. kanske inhandla lite julklappar där. Så kommer man lite billigare undan - vore inte helt fel.

På bloggen hade de bilder på helt underbara koftor, skulle vilja ha allihop! Åh.



Men nu: Godnatt & sov så gott så ses vi igen imorgon kära, söta läsare! <3

Hotell Gyllene knorren



Gooosh. Jag gillar reklamen för årets julkalender: "hotell gyllene knorren", kanske att det blir en kul julkalender i år? Tycker att julkalendrarna har varit under all kritik de senaste 3-4 åren. Förra året var ju ren skit.

Jag tycker att de som är barn nu ska få samma fina minnen av julkalendrarna som jag har sen jag var barn.

Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös, Ronny & Julia, När karusellerna sover, Julens hjältar, Jul i Kapernaum och såklart: Dieselråttor och Sjömansmöss.

Minns ni dem?

De var mysiga, de var fina. De hade en tanke bakom sig. Man kände att julen närmade sig för varje avsnitt som man såg. Jag fick verkligen den där mysiga julkänslan inom mig när jag såg dem, jag minns känslan väl än idag trots att jag var ganska liten när vissa av julkalendrarna gick!

Vilken julkalender är er favorit genom tiderna?

Min favorit är nog faktiskt Greveholm, jag har till och med den på DVD och kollar på då och då när julen närmar sig. Mysigt. Den ger mig verklig julstämning i hela kroppen! :)



   








 


dreamoutfit



Klänning, högklackat, maff-ring, nitväst, stickade strumpbrallar & en sockersöt men ändå hård nyckelring som grädden på moset. I-i-i-i Like it!

tapeter

Ibland sitter jag och drömmer mig bort till dagen då jag flyttar hemifrån och får inreda en hel lägenhet helt själv (eller ja, tillsammans med Alexander men han har bra smak så det borde inte bli något problem!) och det är så spännande att sitta och klicka runt på olika hemsidor, kika i olika butiker. Se, röra, känna. Mjukt, hårt, mönster, färg.

Jag satt nyss och tittade på wallstore.se som har alla möjliga tapeter, superfina, mönstrade, dyra men väldigt originella!

Så här får ni några fina tapetbilder!



ALLA BILDER ÄR LÅNADE FRÅN WALLSTORE.SE

Boråstapeter:







cole & son:






duro:







eco studio:








ferm LIVING:


BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN WALLSTORE.SE kika in hos dem, vettja!

 


The perfect new years outfit



Vet ni vad ni ska klä er i på nyårsafton? Många tycker att jag är väldigt tidigt ute med att planera nyår och outfit och allting men jag har som erfarenhet sedan tidigare år att om man inte är ute i tid så bestämmer folk saker och sen vet man inte vad man ska hitta på eller med vem man ska fira in det nya året med.
Dessutom; tänk på att kolla ut en fin klänning/outfit till nyår i tid för sen efter jul finns det nästan inte en endaste lyxig svart klänning till ett lämpligt pris att få tag på. Detta har jag också fått erfara!

Be smart!:)


you wanna be on top?

Nu äntligen på flera veckor ska jag ta mig tid och se senaste säsongen av top model. Vad är det nu? cycle 13? eller 14? Det har verkligen blivit succé den programserien. I love it.


Har ju glömt berätta om lördagen på Dannero :P där vår firmafest var. Det blev en kul kväll även om det var lite segt i början men sen började folk komma igång och jag dansade loss med Maggan, haha. Vi hade riktigt kul. Mycket skratt och goda drycker. Maten var också suverän!
Som grädde på moset fick vi ris á la malta till efterrätt, JAG ÄLSKAR DET. Min farmor gör alltid ris a la malta till oss när vi kommer hem till henne och farfar på juldagen, det är en tradition, en mycket god tradition!

Jag hade på mig min skinnkorsett från h&M och till den en kjol och en relativt transparent skjorta utanpå. Blev fab!


CeLeBs



Lite blandade kändisbilder för var får man väl bättre inspiration än från dem? Bilderna kommer från olika events; EMA, halloweenfirande, gatufotografier etc.


The jewellerybox of my dreams

Hittade världens finaste smyckeskrin från Smythson på net-a-porter.com, Jag älskar det! Så himla himla himla fint! Med massor av små fack och lådor och bara titta på den fina insidan. Jag önskar nästan att jag var liten som en mus så man hade fått plats att sova i det här skrinet, SÅ FINT ÄR DET!










Det kostar bara 20 408 kr. Som hittat... eller? Keep on dreaming.

Måndag

Dagen har gått för det första gått alldeles för fort MEN jag har hunnit plugga teori till körkortet! Duktigt av mig, jag & Alexander har dessutom varit och solat och sett en film som hette "dream cash", den var riktigt bra!

Nu sitter jag här och planerar Alexanders födelsedag som infaller på söndag, ska göra hans dag så bra som möjligt! Slår in lite presenter också och funderar på vad mer jag kan tänkas ge honom!

På fredag ska vi fira Maria som blir 25 och på lördag blir det Alexander vi ska fira, ska bli kul båda dagarna. Middag och festande på fredagen och smörgåstårta och godsaker på lördag. Hihi.

För övrigt jobbar jag på onsdag och ja, sen händer inte så mycket mer. Ska plugga teori också i veckan, mycket!




Hade velat se Gaga när hon var i Malmö nu i helgen!

Looking for drinks

Sitter och letar efter goda drinkar med pisang ambon (bananlikör) i. Köpte en hel flaska till min födelsedag men den öppnades aldrig så det vore ju kul att blanda ihop någon god drink av den.

Sitter och letar på internet och i min stora drinkbok med över tusen olika drinkrecept. Än har jag inte direkt hittat något värst gott.

Blir nog till att blanda en orgasm eller två ikväll.

Orgasm
Baileys
Kahlua
mjölk

Häll upp några cl baileys och blanda ihop med en lite mindre mängd kahlua, fyll resten av glaset med mjölk.

Jag har inga exakta mått så jag brukar smaka av efter hand och fylla på med det ena eller det andra för att få en perfekt, god smak!

(detta inlägg riktar sig till mina lite äldre läsare som alltså lagligt får lov att dricka. Det vill jag understryka!)


firmafest

Ikväll är det dags för vår årliga firmafest, ska bli kul! Förfesten börjar fem, bussen går till Dannero (Danne Stråheds gård med restaurang& uppträde utanför Skivarp i Skåne) halv sju.
Sen bjuder kvällen på förhoppningsvis god mat, goda drycker och gott sällskap. Annika ska med i alla fall:) och så även min kille och hennes. Min pappa ska också med, givetvis!:) (ja, jag jobbar ju för min pappa för er som inte visste!)

Hittills idag har jag jobbat 8-12, kom hem för en stund sen och nu sitter jag mest och tänker ut den perfekta outfiten.. en idé som ännu inte nått min hjärna, haha.

Jag är ganska säker på att jag ska ha min nya skinnkorsett från H&M ialla fall, har glömt visa den så en bild kommer upp om ett tag här på bloggen. Den är SO HOT. Kostade 299 kr och alla borde skaffa sig en, möjligheterna att matcha på olika vis är i princip oändliga!

Bild... inom kort! PUSS

Jag är på väg att bli släppt från det fängelse jag satt mig själv i, ingen livstid här inte

Avslutar kvällen med en gammal, gammal bild på mig. Tagen 07/08 nånting. Jag var så himla smal och fin en gång i tiden. Kanske inte syns jättetydligt på denna bilden då kroppen inte syns men man ser det ändå i ansiktet.
Jag ska tillbaka dit igen, till den kroppen, den vikten. Jag är fången i en kropp som inte är min och jag tänker inte vara en fånge längre, jag har suttit av min tid som fet nu.
Nu ska jag släppas fri från detta fängelse jag försatt mig själv i. Det är dags att röra på påkarna nu och skaka av sig lite fläsk.



Och med dessa ord säger jag nu: Godnatt alla ni söta. Vi ses imorgon. Samma tid, samma kanal ;) Jag jobbar mellan nio och tolv så innan tolv bör ni inte vänta er något inlägg!



GODNATT!


Chicken Chicks

Imorgon ska jag och Josse vara chicken chicks, vi ska käka grillad kyckling. Gott. Det kommer vara vår lunch. Sen ska jag baka till jobbet eftersom jag fick en så himla fin present när jag fyllde år som de allihopa lagt ihop till. Superfin. Så nu ska de få en liten tack-kaka :) att mumsa på till tre-fikan. 
Ska baka den imorgon och leverera på fredag!:) Blir ett bra avslut för alla på veckan:) 

Så ni från jobbet som läser här: Hoppas kakan smakar gott på fredag ;D 

 

Jag & J på en fest typ... 2008?

aouch

Jag har ont i armen, men för övrigt mår jag finfint. Förutom att min mage tycks fortsätta krångla. Igår när vi var i Malmö mådde jag skitdåligt, först när jag var på jobbet kände jag mig halvt svimfärdig och väldigt illamående, fick sån jädra halsbränna också. Men det gick över och jag klarade dagen:)
När jag åkte tåget gick det bra och jag mådde fint, men när vi väl var i Malmö kände jag hur magen började spöka. Ni vet när det kör runt i magen så in i norden, typ som värsta jordbävningen inuti min mage och det berodde inte på hunger för det är ett helt annat kurr som inte alls är lika obehagligt.

Det här obehagliga kurrandet fortsatte hela kvällen och jag somnade på Alex arm ganska tidigt igårkväll. Skönt att sova.
Idag var magen dock mycket bättre. Men det får mig att tänka: har jag börjat bli laktos-känslig? För jag dricker ganska mycket mjölk nu för tiden. Usch, hoppas inte det.

Förresten: Tröjan från monki fanns i lager och jag köpte den, hatten hittade jag dock aldrig! Blev så besviken, gick ju in i båda butikerna längs gågatan i Malmö och inte på något av ställena hade de hatten. Får väl ringa dit och höra om de fått in den eller så i veckan. Vill ju hemskt gärna ha den.

Mina acne-kopior från skopunkten kom idag förresten, snabb leverans som tusan. Tog nog inte mer än 2 dar.

Ni får se bilder på både tröja och skor snart!

 

 


Höstjackor



Här har ni lite inspiration om ni söker höstjacka :) Älskar den i beige från Alexander Wang, om man ändå hade några tio-tjugo-trettio tusen över. Haha.

Höstjackor



Här har ni lite inspiration om ni söker höstjacka :) Älskar den i beige från Alexander Wang, om man ändå hade några tio-tjugo-trettio tusen över. Haha.

Jag har tydligen koll

Hej!
Bläddrade precis igenom nya numret av ELLE som kom i brevlådan igår, hann aldrig öppna den då dock men nu.
Till min stora förvåning fann jag två heta plagg i den som jag skrev om för bara några dagar sen, dels Judith Leiber med sina fina kristallväskor (fast i ELLE handlade det om en kristallnyckelring) och dels om Alexander McQueen väskan med döskallar.

Jag har allt lite koll på vad som är hot and what's not!





fussball


Imorgon möts vi, min älskade! Yep, jag pratar med tröjan, den mår bra av det ;D




Jao alltså fotbollsgalan är ju inte riktigt min melodi så jag kollar på "våra vänners liv" på svt1. Det är ganska kul faktiskt. Ska se pensionärsjävlar om en halvtimma!

Nu ska jag fixa med bloggen lite :)


See you latero.

Acne Pistol Short copy

Nu har skopunkten fått in superfina (faktiskt) boots, i acne - pistol short - kopia. Gillar dem skarpt, var tveksam om jag skulle ha bruna eller svarta men det slutade med svarta. Det enda jag ogillar med de svarta är att de inte är så matta som jag hade önskat, men de kanske är bättre i verkligheten :)

399 kr paret kostar de. Inte illa pinkat för att vara skopunkten är de faktiskt hemskt fina.


Judith Leiber, what a talented woman!

Älskar Judith Leibers clutchar. Så lovely. Vet inte om ni sett eller hört talats om henne förut? Det är hon som ligger bakom den översöta cupcakeväskan som Charlottes dotter har i Sex  & the city filmen (första filmen). LOVELY.
Dock kostar en sådan liten goding ungefär trettio- fyrtiotusen, gosh!
Ananasen är en av mina stora favoriter, så himla söt.


Vilken tycker just du är finast? :)


PS. Är ni mot förmodan sugna på en sån här dyrgrip så kan ni tjacka en på net-a-porter! DS.







Kika in på den exklusiva hemsidan bara, wow!


17.10 Måndag, Ystad



by: weheartit



Tjo!
Skriver igen, blev ingen tupplur :/ får lägga mig i god tid ikväll istället så jag orkar gå upp och jobba klockan sju.
Jag har bytt vatten på akvariet och lagt i lite fler större stenar, blev skitsnyggt. Nyss målade jag naglarna i en cerise färg, det blev fint så.

Strax ska jag och min pappa käka falukorv som vi tillagat i ugnen, min mamma och min syster har inte kommit hem ännu så vi käkar nu :)

Ikväll ska jag se BÖDA camping, hahaha. Det är så klockrent kul och lite senare ska jag se Pensionärsjävlar! Underhållningskväll, imorgon är det ju tjej-tv-kväll, ni vet desperate housewives, cougar town och the middle. Perfekt.

Ska även köpa min efterlängtade hatt imorgon och jag tycker att den sitter fint och är fin på och katttröjan! Wiho.

Hörs sen snyggos!


I've been alone with you inside my mind and in my dreams I've kissed your lips a thousand times

Detta vill jag bära idag. Vinröd stickad tröja MONKI - Hatt MONKI - Strumpbyxor GINA TRICOT - Smycken COCOO.SE - kängor DR. MARTENS -



HEJHEJHEJ. För en timme sen kom jag hem från jobbet, skönt! Känner mig fortfarande inte helt hundra, mådde illa från och till inatt också men det var inte alls lika mycket som i förrgår natt så jag gick till jobbet i förmiddags!

Imorgon fick jag en extra jobbetid mellan 7 och 14. Sen ska jag in till Malmö med Alexander, fixa och dona lite:)

Tänkte ta mig en liten lur strax, känner mig så jäkla trött.

Senare måste jag verkligen byta vatten i mitt lilla akvarie, grodorna har bajsat en del så det har blivit lite skitigt i skålen! :(

Nu blir det sängen för min del en liten stund, en så kallad powernap.



DAGS ATT SÄGA HEJDÅ!

Nu ska jag gå och lägga mig på riktigt. Var ju falsklarm förut, haha. Men nu känner jag att tiden är inne. Ögonen börjar kännas tunga och sängen lockar. Men jag är lite hungrig. Får vänta tills imorgonbitti. Har ju inte ätit så mycket idag pga mitt ihållande illamående, nu är det betydligt bättre.

Jag har förresten lagt av med onyttigheterna bäst jag kan och äter inte särskilt onyttigt längre. Märk väl att coca colan snart är ett minne blott. Jag har nämligen börjat få jäkla halsbränna väldigt ofta nu på sistone och jag tror det beror på colan.

Så nu har jag drastiskt dragit ner på det och jag känner hur kroppen och magen jobbar, som om kroppen håller på att detoxar nu och försöker få ut alla gifter jag utsatt min kropp för. Usch, nu får detta vara slut.

Jag känner mig duktig. För en gångs skull lyckas jag sköta dieten någerlunda bra. Duktig Mandis.

Nu säger jag: Godnatt, så ses vi imorgon lovely ones!



 

 


Cute as can be

Söta små kissemissar direkt från weheartit.com


What's the deal?

Seriiiöst, jag förstår inte grejen med denna nya uppfinning från glade - one touch. Haha. Har ni sett reklamen?

En kvinna sitter i sin soffa och tar upp typ en sten "den här hittade vi i Spanien"
Hennes väninna lyfter upp den här makapären ovan och säger: "var hittade du den här då?" (eftersom hon tror att det är en sten.

varpå den första kvinnan svarar: "i mataffären" och därefter skrattar hennes väninna som att hon är dum i huvudet. haha.

Varför vill jag ha en god-doft-sprutande sten som dekoration i mitt hem? Det ser inte ens ut som en riktig sten och den är ju extremt ful att ha ståendes framme. HAHAHA.

Någon mer som tänkt på detta?


Justin Bebi

Eller Justin Bieber heter han ju faktiskt men han ser ut som en liten bebi, nu kanske ni undrar varför jag helt plötsligt börjar snacka om honom. Jo, för han skulle tydligen vara med i ett CSI avsnitt, haha. Det som börjar precis nu på femman. Kan ju bli kul att se.



Såg förresten bilder från Halloween i Hollywood, han hade varit på en stor fest med massor av kändisar och gissa vad han klätt ut sig till? Paparazzifotograf.. jovars. Det var ju bara det att han var typ utklädd till sig själv; med ett par stora nördglasögon. Öh. Bra jobbat liksom. Trist med människor som inte kan bjuda på sig själv.

Snooki däremot från Jersey Shore var utklädd till världens sötaste lilla gurkprinsessa. Man kan ju inte annat än tänka: NAAAAUUUW. hon är så pytte och så söt.



Sött som socker!

Don't let the bedbugs bite

Känner mig lite febrig och inte helt hundra men jobba imorgon, det ska jag.
Slutar vid två och därefter har jag inga planer. Kanske träffa min pojkvän men vi får se hur det blir med den saken.

Ska nog ta och lägga mig nu. På tisdag planerar jag att ta en tur in till Malmö och köpa mig den där hatten och tröjan med katterna på :) Fick lite pengar i födelsedagspresent, så tänkte att jag kanske kunde använda lite av det!

Sov så gott nu allihopa :) så ses vi här imorgon :)

   


Emporio Armani















Snyggt med den transparanta kjolen under:)

fredagens sminkning





I fredags hade mina föräldrar två goda vänner över på middag och jag var med som femte hjulet tills Alex kom hit och gjorde mig sällskap :) Jag passade på att prova de lite starkare färgerna från paletten med ögonskuggor jag köpte på H&M.
Det blev sminkning i turkos/blå nyans. Jag blev faktiskt ganska nöjd med resultatet även om blå eller turkos inte direkt är mina favoritfärger.


Söndagsmys

Nu ska jag ha söndagsmys och kolla på Sveriges mysigaste program; ensam mamma söker. Jag är en sån sucker for love. Hela programmet känns så äkta och oh.. bara ooooh.






En av helgens outfits





- Klänning SONIA RYKIEL for H&M - Strumpbyxor - rosettskärp H&M -

 


the perfect hat and the perfect outfit



En helt perfekt outfit i höstrusket. Kanske att det behövs en lite varmare jacka eller ytterligare en poncho till men detta hade jag tagit på mig vilken sekund som helst om jag haft just de här plaggen.
Den grå stickade oversized tröjan ska jag helt klart roffa åt mig nästa gång jag besöker den stora staden och samma sak med hatten, de andra plaggen får vänta eller utbytas mot andra snarlika plagg som redan existerar i min garderob.
Jag har fått en fling för stora oversized stickade tröjor med vanliga stickade strumpbyxor till, it's fab.

strumpbyxorna H&M - Boots SCORETT - Grå väst-poncho-thing BIKBOK - Grå oversized tröja med katt MONKI - Hatt MONKI -

YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON

En besatthet av den perfekta hatten har etsat sig fast i min hjärnsubstans. Min stora önskan, jag vill ha en, behöver en. Besattheten äter upp mig. Skämt åsido.
Nicole Richie har såklart en perfekt hatt, hon är min allra största stilförebild. Jag älskar henne, men hatten, den älskar jag snäppet mer.






Gårdagskvällen



Igår jobbade jag till halv sex och klockan åtta blev det middag med Alexander & Josse på ÖG här i stan, en fin liten restaurang som jag aldrig ätit på förut. Ganska dyrt men väldigt fint och fin mat.
Vi åt trerätters, förrätten kunde vi ha skippat dock, kändes mest som jag medverkade i fear factor och fick tvinga i mig kallskuret kött, presssylta, salami med skitstora vita fettprickar, parmaskinka och grisfett som var torkat och saltat. Grisfettet smakade jag inte ens, klöktes av doften bara.

En stark, skånsk senap blev min räddning, tog en liten bit kött och doppade i senapen, det dolde smaken och jag lyckades äta större delen av förrätten. Men usch vad hemskt det var.
Huvudrätten däremot var SUPERGOD. Jag åt hängmörad ryggbiff med riktig, hemmagjord bearnaise och hemmagjorda pommes och vita rotfrukter som tillagats i ugn. Gott var det. Riktigt gott och till efterrätt valde jag en chokladfondant med vaniljglass, fondant är ju så gott!

De andra två käkade samma förrätt som mig, och en annan huvudrätt - samma köttsort men med typ getost och sådant på, vilket jag inte gillar, till efterrätt åt de creme brule och jag fick smaka lite av Alexander, det var faktiskt gott, har aldrig smakat creme brule förut nämligen.

Kvällen avslutades runt elva tiden, ganska lagom :).

Söndag 16.18

Detta är en trist dag. Inatt åkte Alex ifrån mig för att hämta sin bror som sedan inte ens skulle ha skjuts. Brrr. Sen hade jag stora problem med att somna om igen, låg och kämpade för att få en blund innan jag skulle upp och jobba. Fick en hemsk jävla huvudvärk och började känna mig smått illamående. Tänkte att "det går nog över tills jag ska upp och jobba" hoppades på att må bättre. Söndagar ger ju så jäkla bra lön, 100% ob och allt.

Vaknade vid halv sju, kände att huvudvärken inte alls gått bort och så inte heller illamåendet, tog en alvedon och sedan en till. Gick och lade mig en stund till. Vaknade igen vid sju, fortfarande med en dundrande huvudvärk. Somnade om i ytterligare en halvtimme.
Gick upp halv åtta och drack lite vatten, tvättade ansiktet och satte på mig jeansen, inställd på att gå till jobbet trots huvudvärken och illamåendet.
Insåg sedan att det var en timme kvar tills jag började, orkade inte äta något, så jag satte mig framför tvn och när klockan var åtta insåg jag att det inte skulle gå. Jag kan inte jobba med en sån jävla huvudvärk och ett illamående som inte tycktes försvinna. Ringde jobbet och sa att jag inte kunde komma.

Svor över att jag skulle må dåligt just denna morgon och lade mig på sängen och försökte sova lite, omöjligt. Blev till att titta på tv tills jag äntligen lyckades somna.

Får se om det blir jobb imorgon, hoppas på det, verkligen! Har nämligen jobb mellan 11 och 14, bara tre timmar med andra ord så det vore bra om jag kunde få åtminstone de tre timmarna, lönen behövs!

Skriver eventuellt mer senare. Nu ska jag ta det väldigt lugnt och må bättre!


PUSS

11.48 onsdag -

Då var det onsdag igen. Snart kommer Alexander, om ca en kvart närmare bestämt. Sen ska vi till Malmö/Lund lite senare idag och eventuellt ska vi klämma in en liten övningskörningstid med min pappa också innan dess. Hoppas på att vi ska hinna.. men det vill till att jag går i duschen nu då.

I lokaltidningen här i Ystad idag hade de skrivit om den här 38-åringen som häktats för mordet på Trez, som var härifrån Ystad, och även misstänks för 5 andra mordförsök. De hade pratat med hennes mamma.
Jag kände en sådan klump i magen när jag läste vad hennes mamma sagt, det gör så ont att veta att en person lyckats orsaka sådan enorm smärta hos en stackars familj.

Mamman berättade också för tidningen att hon inte känner någon hämndlystenhet och att hon tycker det är skönt att hon inte känner något sånt då hon inte är någon sådan människa. Det är så starkt och fint att orka fortsätta och att ändå kunna ha den inställningen trots att hennes dotter blivit brutalt mördad. Det är ett tecken på medmänsklighet och mognad, för vad skulle det hjälpa att hämnas? Men samtidigt är det väldigt många som skulle reagera med att hämnas tillbaka på personen som gjort ens nära illa.

Jag tycker att sådant inger hopp, hopp för mänskligheten. Att orka och kunna vara "den större människan" trots att någon gjort den du älskar så högt så illa, det är stort. Det är starkt. Det ger mig hopp.

Nu hoppas jag att alla ni som har någon i er närhet som har det svårt verkligen ger den personen en STOR FET KRAM. För vet ni vad? Ibland är det allt som krävs för att få någon att må bättre för en stund. En varm kram, direkt från hjärtat.



Jag hoppas att Trez och alla andra som fallit offer för våldet är på en vacker plats som denna nu.

I will join the good-night-club

Nu ska jag sova. Sussa så sött alla söta läsare. Ni ligger väl redan och sover sedan länge då många av er fortfarande går i skolan.

Jag är ledig ända till lördag, trist, men sant. Men nu börjar jag faktiskt känna mig ganska ordentligt trött så god natt på er nattugglor som fortfarande sitter uppe och hoppas ni drömmer söta drömmar ni som redan gått till sängs!


PUSS & GODNATTIS

When you were growing up, did you have your own little room?



Jag har alltid haft eget rum, det är inget jag tänkt så mycket på men gud vad skönt det har varit att alltid ha haft ett eget rum, mitt eget space. Ett ställe att kunna stänga in sig på, få vara för sig själv, en ensam, lugn stund.
Det är många som inte har eget rum och det kan väl vara mysigt på sitt vis men samtidigt väldigt jobbigt att alltid behöva dela med någon, när man är ledsen eller helt enkelt bara vill vara för sig själv.

Hur hade ni det under er uppväxt, hade ni eget rum eller delade ni med något syskon? :)

home is where your heart is




















 





Några av bilderna har ni sett förr men vad gör väl det? De är så fina.
Hade kunnat flytta in i vilket som helst av de här husen, de är så speciella och fina med sina mystiska tinnar och torn. Jag älskar sånt.

 

 


let's go to the mall


innan min födelsedagsfest


Imorgon hoppas jag på solsken eller åtminstone uppehåll, hade tänkt mig en powerwalk nämligen och jag känner mig själv alltför väl för att försöka inbilla mig att jag ger mig ut om det är regnväder! Tyvärr. Haha. Så håll tummarna för att det blir bra väder.

Nu har jag just klickat hem en present till min kille, han fyller år i slutet på månaden så det börjar bli dags att fixa present ju. Har även min killes brors flickvän som fyller år några dar innan Alex så henne måste vi också hitta något fint till:)

Imorgon blir det eventuellt lite shopping, måste dock spara mina pengar så det lär inte bli så mycket shoppat men jag ska åka in med familjen till något köpcentrum, vilket det blir är ännu oklart, vi är lite oeniga. Alexander ska också med:)


NYTT









Ögonskuggepalett H&M - Döskallebrosch LINDEX - Armyjacka LINDEX - Ringar H&M

En söt en från Cypern



Igår kom Alex brossa Andreas & hans tjej Maria hem från Cypern (avis!), de har varit där i en vecka och självklart hade de köpt en liten present till var och en av oss ;D jag fick denna.
Auw, blev så himla glad. Alex kom på mig med att sitta och beundra den igårkväll, så fin. Jag som älskar grodor. De är så vackra djur.

Har ni något favoritdjur? Tell me!



THIS WATER

 

Det är denna flaska jag snackade om förut, "this water", skitgod. Kostar dock nästan 30 spänn på EH men värd pengarna, relativt värd pengarna ändrar jag till. Try it! Jag har bara provat den längst till vänster med lime och citron.


time for....



Ni vet vad det är dags för! ;D

Desperate housewives!



Imagine my surprise

Hej!
Vaknade hos Alexander imorse, kollade på hem till gården och käkade frukost, tog en dusch och pussade honom hejdå. Tåget till Ystad och där på stationen mötte Josse upp mig vid 15-tiden.

Vi gick en runda på H&M, hittade fina ringar och en palett med ögonskuggor i MASSOR av olika färger, perfekt, så får man lite variation på sminket.

Vi tog vars en varm macka på EH och jag drack en "this water" med citron och lime smak, skitgod! Första gången jag testade den faktiskt!

Vår stan-runda fortgick och nästa anhalt blev lindex, kollade på armyjackan jag varit sugen på en längre tid. 399 kr.. det är ändå en del för den jackan, men jag kan ju alltid lämna tillbaka den om jag ångrar mig tänkte jag, provade den och älskade den.
Gick till kassan och föreställ er min förvåning när kassörskan lika förvånad som jag, sa att även denna jackan var på rea men att de missat att märka den! Halva priset.. PERFEKT. Sen hade jag ett presentkort på 100 spänn så jag fick min fina jacka för endast 100 spänn.

SO HAPPY. Ni får se bild snart.

Nu bjuder min syster på kanelbulle, som hon bakat. Snällt!

Måndag igen

Ja, då var det måndag igen, fast snart är även denna måndag över. Skönt. Jag har dock haft en najs dag. Min kille sov här inatt, vi kom hit igårkväll, vi var hos honom hela dagen igår.
Det blev film med mina föräldrar igårkväll, Year 1, med Jack Black, ganska kul men samtidigt lite för mycket sexanspel hela tiden. Man kan ju faktiskt göra skämt om andra grejer också och inte bara om sex.

Idag har vi varit ute på en liten tur, suttit och pratat, jag har städat lite och ja, mycket mer än så har jag inte hunnit med att göra :) men det är okej, för jag har varit ledig och man behöver inte göra alltför mycket på sina lediga dagar. Ska dock plugga lite körkortsteori ikväll mest för att hålla igång kunskaperna så att jag inte glömmer.

Halv sju åker min pappa till sin träning och då släpper han av mig på stationen och jag tar tåget till Alexander. Sen blir det mest en lugn och skön kväll.


PUSS

Fredag 5 november



HEJ.
Igår uteblev bloggandet då jag umgicks med min baby hela dagen, tycker att det är att värdesätta faktiskt. Tror ni förstår mig! Vi åkte runt i Skåne, först till Vellingeblomman i Vellinge och kollade på julutställningen, höll på att springa ner en massa ungar. Alltså folk har ju ingen pli på sina barn, helt sjukt!
Sen åkte vi till Lund, universitetet och hämtade böcker på biblioteket åt älsklingen, käkade på VALVET, thairestaurangen som typ ALLA lundastudenter har som favohak. Skitgott och till ett billigt pris. Ni borde testa.

Därefter begav vi oss till XXXLutz, precis som resten av Skånes bottenskrap, hahaha. Men seriöst såna här grandopenings ska man ju helst skippa, det är ju en massa halvstörda människor som inte har några gränser överhuvudtaget som går dit. Haha, och så gick jag själv dit. Hittade en spegel till rummet men inte mycket mer.

Vi försökte ta oss ut så fort det bara gick, man bör nog åka dit när det inte är öppningsveckor utan bara vanlig vardag, det är mitt tips. Men ni bör absolut åka dit, lite dyrare än IKEA men ÖVERFINA möbler, såna feta soffor, jag hittade en direkt som jag vill ha i min lägenhet när jag flyttar, superfina lampor, kökstillbehör osv. Större utbud än IKEA också, jag lär nog åka till XXXLutz framöver istället för IKEA. Men jag gillar fortfarande IKEA!

Nu är jag hemma från baby igen och nu ska jag se sjunde himlen på femman, klockan två blir det jobb, har stängning ikväll. Sen har jag resten av helgen ledigt, skönt! :) Ska bara ha en mysig helg med min kille. Han är också ledig!


Curly sue



Väntar..på..pojkvän..

 


Direkt from the monki

 



300 kronor stycket and it is pure perfection. Imorgon kanske det blir en trip till monki också? Baaaaaby, pleeeeease!

 


Under mitt täcke är det aldrig kallt



Visst kan jag säga att jag saknar sommaren till viss del, oändligt långa kvällar & nätter i goda vänners lag, solen som aldrig tycks gå ner, svettiga dagar på stranden, men trots detta så är jag nog världens största fan av kramar, myspys hela dagarna långa och att bara ligga under täcket och inte göra någonting överhuvudtaget.
                                     Ja, jag gillar hösten. Jag gillar att ta på mig en klänning och ett par varma strumpbyxor, att överhuvudtaget ha en anledning till att täcka mina nakna ben med något är hur bra som helst, nakna ben och blottade celluliter, nejtack. Jag gillar hösten. Hösten är bra. Hösten är fin.

Opening



Imorgon öppnar XXXLutz i Malmö, ute vid Bulltofta i den gamla IKEA byggnaden. Jag & Baby ska dit. Kanske inte bästa dagen, men vi har varit nyfikna på att kolla i butiken länge nu och eftersom de inte öppnar förrän den 4 november (imorgon) så har vi ju med andra ord inte kunnat gå in där tidigare, förståeligt kanske? :P

De har helt sjuka priser i bladet som kommit i brevlådan, en skitstor skinnsoffa för typ 10 tusen. Det är sjukligt billigt, i den storleken hade den kostat minst 20 tusen i vilken annan butik som helst. Sjukt. Men det är ju bra om de har så najs priser hela tiden, dock är det nog mest nu när det är öppningserbjudanden.

Tänk er sen när jag ska flytta.. Man kommer ju ha råd till att köpa de möbler man vill ha eftersom det är så billigt där. Kul! Slipper köpa nån minisoffa på IKEA för att man inte har råd med mer! :D woooho.

Just nu sitter jag med håret rullat, kommer bli fina lockar. Förut var jag och mami och handlade och nu väntar jag bara på att baby ska komma hit :) han skulle köra hit när han var klar med sin uppsats! Lär nog inte bli förrän närmare halv elva, men men.

Min pappa vann i ICA lotteriet idag, ni har väl hört om att vi har ICA lotteriet i alla ICA butiker nu under en tid!? Han vann i alla fall, det blev bara en flaska läsk, men ändå. Kul att vinna.
Dock så retligt för min mamma, hon har snackat mycket om att det varit kul att vinna då hon handlar flera gånger i veckan. Hon har inte vunnit en endaste gång. IDAG när min pappa handlar för en gångs skull.. han handlar helst inte när han är ledig eftersom han jobbar i butiken annars så slipper han gärna att gå till jobbet på sin lediga tid, MEN för en gångs skull så var han inne och handlade lite snabbt imorse och vad händer? JO, det börjar blinka och tuta när hans kvitto skrivs ut (som det gör när någon vinner) och han läser ut på kvittot att han vunnit.

Han handlar kanske 3 gånger på ett år, haha, gissa om min mamma tyckte att det var orättvist! Jo. Jag kan hålla med henne. Haha. Men de har ju åtminstone delad ekonomi så det går till samma konto, haha.


ÅH I LOVE YOU, H&M

Jag fick hem en liten katalog från H&M idag och it is absolutely FAAABOLOUS! Jag älskar nästan alla plagg i hela tidningen.

Speciellt två långklänningar, åh. Love at first sight!




 

 

Ska nog ta och lägga en beställning på detta.. vågar inte ens tänka på hur mkt det kommer kosta, tur det finns månadsfaktura så man kan betala efter en månad ;D Nej, skoja. Så dyrt lär det inte bli, inte gucci direkt.

 


Legalisera?

Kom att tänka på den här debatten som pågår för fullt just nu angående legaliseringen av marijuana i USA, de håller ju på att rösta om det nu i veckan (eller de har kanske redan röstat...anyway..) om det ska tillåtas eller förbjudas.

Vad tycker ni om detta?

Debatten har ju satts igång här i Sverige också, ska vi ha det lagligt här eller inte? Vissa menar att det kommer bli fler som börjar använda drogen om den är laglig medan andra menar på att det enda som händer är att vi slipper olaglig droghandel och att folk inte knarkar mer för att det är lagligt och dessutom dödar alkohol flera tusen fler varje år än vad droger gör.

Jag använder inte droger och har aldrig gjort, jag planerar inte att börja heller - om det är lagligt eller inte. Därför tycker jag att det kan vara en bra grej att legalisera cannabis av följande orsaker:

Jag läste i metro där två personer uttalat sig om det här med att legalisera cannabis, den ena helt emot och den andra helt för att införa det.

JAKOB HEIDERINK som är forskare i juridik som är för att legalisera och MARIA LARSSON (KD) Barn - & äldreminister som är emot att legalisera.

Såhär svarade Jakob och jag tycker verkligen att det ligger något i hans svar.




"Bör Cannabis tillåtas i Sverige?

- Ja, det viktigaste argumentet är att det skulle torrlägga den sidokriminalitet som kriminaliseringen av droger medför.

Vilken effekt har cannabisförbudet idag?

- Det skapar kriminella och blir därigenom en inkörsport till annan kriminalitet. Den som röker på har redan begått ett brott och då är frågan vad det har för följdverkningar vad gäller respekten för andra brott.

Vad skulle en legalisering i Sverige leda till?

- Istället för att försöka förebygga missbruk, vilket bevisligen inte går, så skulle vi hantera problemet. Om legaliseringen skulle ske efter mönster från Systembolaget så skulle bruket förmodligen efter invänjningsperioden, hamna på ungefär samma nivå som alkoholproblemen i Sverige. "

Jag har kopierat gårdagens metro rakt av och valt att inte ta med emot-sidans svar då jag inte tyckte att hon svarade något bra. Ni kan gå in och läsa på metro om ni vill läsa även hennes svar!:)

Så, vad tycker ni nu om detta? Ska det fortsätta vara olagligt eller ska vi tillåta det? Kommer någonting bli annorlunda? Kommer problemen bli fler eller färre? Kommer vi få ett bättre Sverige om vi legaliserar? Kommer kriminaliteten minska?

NU VILL JAG HA ERA ÅSIKTER! :)

Hejdididoo




Hej på er
. Idag vaknade jag inte förrän vid halv tolv, mest för att jag mår dåligt och sömn känns som ett oändligt behov för mig just nu.
Annars brukar jag i vanlig ordning vakna en gång tidigt på morgonen typ vid sju, gå på toa eller ta ett glas vatten eller så och sen gå och lägga mig igen och vakna ganska lagom till elva igen :)

Jag mår bättre nu i alla fall men jag är väldigt trött i kroppen och sådär som man är när man är förkyld, ni vet!?

Det har i alla fall blivit en del saker gjorda idag, åt lite varma mackor förut, mmmmm! Överlängesen jag åt det. Så gott och enkelt och inte alltför onyttigt heller.

Jag var nyss nere i stan med min pappa och han köpte sig en ny löparoutfit. Från craft. Finfin! Själv fick jag med mig en halslänk hem från Thomas Sabo, så nu har jag fäst fast några av mina berlocker och gjort ett fint halsband av kedjan! Nöjd som tusan är jag nu.

Nu ska jag se om jag kan hitta något heltidsjobb! :) See you later!


gifts




>Vinglasmarkörer GULDFYND - Presentkort ÖNSKA - Presentkort SYSTEMBOLAGET - Äggberlock DYRBERG/KERN - Gratulationskort - Skål EVA SOLO - Glasugnsform GRAND CRU (ROSENDAHL COPENHAGEN) -  Silikonugnsvante SAGAFORM - Pajform - Kökshandduk - Skärbräda - Äppledelare - Body lotion LACOSTE: TOUCH OF PINK - Smyckeskrin THOMAS SABO - Snöflingaberlock T.S. - Ängel med hjärta-berlock T.S. - Silverhöstlövberlock T.S. - Drinkglasberlock T.S.<

Vad jag fick av min pojkvän kommer i ett separat inlägg!


Transformation

Jag satt och funderade.. mitt Thomas Sabo armband är SÅ fullt nu att jag måste köpa en till armlänk att fästa berlockerna på ELLER köpa en halslänk, vad tror ni om det?

Alltså köpa en halskedja från Thomas Sabo och fästa fast alla eller några av berlockerna på, jag tror det kan bli fint! Så kan man ha armband och halsband tillsammans, matchar fint.

Om ni minns Anna Skippers LV halsband, med små berlocker på, det var superfint och hon hade det på sig i "du är vad du äter"..

Så tänker jag mig att mitt Thomas Sabo halsband kan bli!:) Tror det kan bli toppen, ska ner och kika om de har halskedjor här i stan från Thomas Sabo, de har åtminstone berlocker och armlänkar så de borde ju ha någon halslänk också!

Givetvis kan jag inte hitta en endaste bild på Anna Skippers halsband bara för det. Tyvärr!


Här är de två olika kedjorna som finns på TS hemsida, 149 kr kostar en halskedja, överkomligt, jotack!


regn, regn, regn

Hellu. Kom hem för en dryg timme sedan, har sedan dess fotograferat mina presenter som jag fick :) tänkte lägga upp bilderna här alldeles strax. Har även hunnit med frukost; special k och vaniljyoghurt.

Nu sitter jag mest och halvkollar på sjunde himlen på kanal 5. Är inte helt frisk dessvärre. Har dragit på mig en förkylning, dock inga större katastrofer men det är ändå lite jobbigt med rinnande näsa och en slö kropp.

Men nu är det som det är och det är inte mycket mer att göra än att ta alvedon, nässpray och halstabletter! :)



Här har ni bild på tre av de gåvor jag fick på min födelsedag.
ring Thomas Sabo - Huslampor Globen/elkedjan


Fler presentbilder alldeles strax! För övrigt regnar det mestadels här nere i Skåne, trist. Men det är hösten det här!


Sitter på bussen på väg hem:) lyxade till ...

20101102404 (MMS)

Sitter på bussen på väg hem:) lyxade till det nyss på pressbyrån med ett nummer av BON :) sen blir det jobb kl två :)

Vad ska ni göra idag? Ni som går i skolan har väl förresten lov!? Berätta hur ni tänkt spendera era lediga dagar.. Något särskilt ni tänkt er? :) puss


RSS 2.0